flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дніпровський районний суд міста Києва ухвалив вирок у справі Міхальчевського П.С.

13 липня 2020, 18:03

Дніпровський районний суд м. Києва повідомляє, що 13 липня 2020  року колегією суддів оголошено вирок у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №2201811000000028 по обвинуваченню Міхальчевського П.С. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.110, ч.1 ст.111 КК України.

Згідно вироку Міхальчевського П.С. визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України ( в редакції від 05.04.2001 р.) та призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі.  

Міхальчевський П.С., будучи громадянином України, за невстановленим досудовим розслідуванням обставин, погодився зайняти посаду «Министра здравоохранения Автомной Республики Крым», яка є політичною посадою у незаконно сформованому  органі окупаційної влади, на той час фактично підконтрольному Російській Федерації – «Раді міністрів Автономної  республіки Крим», внаслідок збройної агресії Російської Федерації. Під час судового розгляду встановлено, що Міхальчевський П.С. у вказаний згідно обвинувачення період часу,  на території окупованого Криму обіймав посаду міністра охорони здоров’я  у нелегітимному уряді, при цьому виконував адміністративно-господарські та організаційно-розпорядчі функції, що не пов’язані зі здійсненням медичної практики по лікуванню хворих цивільних осіб.

За ч. 2 ст. 110 КК України Міхальчевського П.С. виправдано у зв’язку з недоведеністю вчинення ним кримінального правопорушення. 

Згідно обвинувального акта, Міхальчевський П.С. обвинувачується в цій частині у вчиненні дій з метою зміни меж території України або державного кордону України на порушення порядку встановленого Конституцією України, вчинених за попередньою змовою групою осіб, тобто у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України.

Вказані в обвинувальному акті фактичні обставини в цій частині не підтвердженні ні показаннями допитаних в судовому засіданні свідків, ні даними досліджених судом протоколів оглядів, в тому числі й даними висновків проведених у справі експертиз. Тому відсутні підстави вважати встановленим і доведеним факт, що обвинувачений був одним з організаторів референдуму.

З повним текстом вироку можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за унікальним номером справи 755/9714/18.

 

Прес-служба суду.