flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дніпровський суд м. Києва приєднався до акції «Право на турботу»!

04 червня 2019, 16:51

4 червня 2019 року Дніпровський районний суд міста Києва приєднався до соціальної акції «Право на турботу», ініційованої Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України та Клуб «Справедливці» з нагоди Дня захисту дітей.

Цього разу суд міста відвідали вихованці Центру захисту дітей «Наші Діти», що знаходиться у Дніпровському районі столиці.

Зустріла дітей, розповіла про роботу суду та провела екскурсію, під час якої діти відвідали канцелярії суду, зали судових засідань та кабінет судді - прес-секретар суду Ольга Бовкун.

Суддя-спікер Віра Левко підготувала для гостей цікаву та пізнавальну історію виникнення мантії та інших атрибутів і символів судової влади, та відповіла на запитання, що цікавили дітей.

Під час перебування в суді діти мали змоги спробувати себе в ролі суддів та вирішити спір, переглянувши мультфільм «Кінь та Хом’як», знятий в рамках грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя». «Урок справедливості» провела для дітей суддя Світлана Старовойтова.

Дітям були вручені наліпки з героями мультфільму та книга «Справедливці».

Про особливості своїх юридичних професій розповіли дітям слідчі Дніпровського управління поліції ГУНП в м. Києві Майборода О.В. та Борисенко К.Ю., прокурор Київської місцевої прокуратури №4 Фещенко О.С.

Також колектив Дніпровського районного суду міста Києва підготував для дітей подарунки та солодощі.

По завершенню було зроблено спільне фото.

Дякуємо за чудову ініціативу Асоціації розвитку суддівського самоврядування України та Клубу «Справедливці».

Прес-служба суду