flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся семінар-практикум для українських суддів (тренерів) у царині європейських цінностей

20 травня 2019, 14:51

15 травня 2019 року делегація викладачів Національна школа суддів України на чолі з заступником начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Галиною Юровською відвідала Європейський суд з прав людини⚖️ у місті Страсбурзі (Франція).

За сприяння юристів Секретаріату ЄСПЛ для українських суддів, серед яких судді Дніпровського районного суду міста Києва Ірина Галига та Юлія Іваніна (, було проведено семінар (практикум) на тему: "Досвід функціонування ЄСПЛ: від звернення до виконання рішень".

Судді та науковці, які є тренерами та експертами із застосування Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, були присутні також на слуханні Великою Палатою Європейського суду справи "S.M. v. Croatia" (60561/14), яка стосувалась захисту прав, гарантованих статтею 4 Конвенції (заборона рабства і примусової праці), та зустрілися з суддею ЄСПЛ від України Ганною Юдківською.

Усі нові знання, які були отримані у процесі зустрічей, будуть застосовані при здійснені судочинства та суддівській освіті.

Детальніше за посиланням:

http://www.nsj.gov.ua/ua/news/seminar-praktikum-dlya-ukrainskih-suddiv-treneriv-u-tsarini-evropeyskih-tsinnostey/?fbclid=IwAR0IkFxnnTQsUugquWS92jC0PqZaU5oWVvpUwws1llJrWJWYX9CTWcXLaNc

Прес-служба суду