flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дніпровському районному суді м. Києва щодо здійснення кримінального провадження щодо неповнолітніх по новому КПК України від 10.09.2013 року

20 листопада 2013, 11:03

 РІШЕННЯ

 

за підсумками координаційної наради проведеної у Дніпровському районному суді м. Києва щодо здійснення кримінального провадження щодо неповнолітніх по новому КПК України від 10.09.2013 року

 

 

Головуючі:

-         голова суду Хіміч В.М.

-         прокурор Дніпровського району м. Києва Меєрович Б.В.

Секретар - консультант суду Сирота О.О.

 

Склад учасників:

Заступник голови суду Дзюба О.А.;

Судді Марченко М.В., Чаус М.О. (спеціалізація щодо розгляду справ по неповнолітнім);

Перший заступник начальника Дніпровського РУ ГУ МВС України в м. Києві Яценко В.І.;

В.о. начальника служби по справам дітей Дніпровської районної у м. Києві державної адміністрації Грищенко Л.М.;

Начальник кримінальної міліції Дніпровського РУ ГУ МВС України в м. Києві Мамедов Р.Р.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1.Вступне слово голови Дніпровського районного суду м. Києва Хіміча В.М. та прокурора Дніпровського району м. Києва Меєровича Б.В.

2. Інформація по листу Вищого Спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ №223-1134/0/4 – 13 від 18.07.2013 року «Про деякі питання здійснення кримінального провадження щодо неповнолітніх» - заступник голови Дніпровського районного суду м. Києва Дзюба О.А.

3. Стан судимості щодо неповнолітніх за 1-ше півріччя 2013 року - голова Дніпровського районного суду м. Києва Хіміч В.М.

4. Інформація прокурора Дніпровського району м. Києва Меєровича Б.В. щодо криміногенної ситуації в районі по неповнолітнім.

5. Виступ суддів Дніпровського районного суду м. Києва Марченко М.В. та Чауса М.О., які розглядають кримінальні справи щодо неповнолітніх.

6. Виступ першого начальника Дніпровського РУ ГУ МВС України в м. Києві Яценко В.І.

7.Виступ начальника кримінальної міліції Дніпровського РУ ГУ МВС України в м. Києві Мамедова Р.Р.

8.Виступ в.о. начальника служби по справам дітей Дніпровської районної у м. Києві державної адміністрації Грищенко Л.М.

9. Підведення підсумків.

 

ВИРІШИЛИ:

 

Визнати, що якість досудового слідства, що проводиться Дніпровським РУ ГУ МВС України в м. Києві по кримінальним провадженням відносно неповнолітніх потребує покращення.

Прокуратурі Дніпровського району м. Києва посилити контроль за роботою Дніпровського РУ ГУ МВС України в м. Києві  при розслідуванні та під час направлення до суду кримінального провадження відносно неповнолітніх.

У відповідності до вимог чинного КПК України, звернути увагу прокуратури Дніпровського району м. Києва та Дніпровського РУ ГУ МВС України в м. Києві,  на необхідність надання додаткової копії обвинувального акту при направленні кримінального провадження до суду для направлення службі по справам дітей.

Службі у справах дітей Дніпровської районної у м. Києві державної адміністрації узгодити питання з Київською міською державною адміністрацією до компетенції якої саме служби у справах дітей (за місцем проживання, за місцем навчання дитини чи за місцем розгляду справи) буде відноситься надання досудового звіту щодо неповнолітніх. 

Службі у справах дітей Дніпровської районної у м. Києві державної адміністрації та кримінальній міліції Дніпровського РУ ГУ МВС України в м. Києві неухильно виконувати вимоги, висвітлені в листі Вищого Спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ №223-1134/0/4 – 13 від 18.07.2013 року «Про деякі питання здійснення кримінального провадження щодо неповнолітніх», щодо звіту про неповнолітнього обвинуваченого у кримінальному провадженні щодо неповнолітнього.

Службі у справах дітей Дніпровської районної у м. Києві державної адміністрації узгодити питання з Дніпровським районним управлінням освіти щодо забезпечення суду фахівцями в галузі дитячої психіатрії, якими буде надаватися відповідна кваліфікована допомога неповнолітнім обвинуваченим.

Кримінальній міліції Дніпровського РУ ГУ МВС України в м. Києві посилити заходи профілактичної роботи, спрямовані на попередження злочинності серед неповнолітніх.

 

 

 Голова Дніпровського                                                                                                                                                            

районного суду м. Києва                                                          

             Хіміч В.М.