flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Дніпровському районному суді міста Києва відбувся правопросвітницький захід

18 грудня 2018, 14:28

З нагоди професійного свята - Дня працівників суду - Дніпровським районним судом міста Києва спільно з Головним територіальним управлінням юстиції у місті Києві  організовано проведення у прямому ефірі  правопросвітницького заходу  за участю учнів закладів загальної середньої освіти міста.

Співорганізаторами заходу стали також Перший Київський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Київська місцева прокуратура N4.

Зустріч розпочалася з розповіді судді-спікера Юлії Іваніної  про історію суду та організацію його роботи, після чого прес-секретар суду Ольга Бовкун  провела ознайомчу екскурсію судом.

Суддя Лілія Карабак  підготувала для гостей цікаву та пізнавальну історію виникнення мантії та інших атрибутів і символів судової влади.

Судові дебати у кримінальному провадженні  під головуванням заступника голови суду - судді Оксани Бірси розіграли учні юридичного ліцею ім.Ярослава Кондратьєва, які заздалегідь підготували дуже грамотні промови сторін обвинувачення та захисту за фабулою у реальному кримінальному провадженні.

В рамках даного заходу Дніпровський районний суд міста Києва знову долучився до участі у Всеукраїнській акції «Урок справедливості» , організованої Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України  за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID в рамках Програми «Нове правосуддя».

Цікавий «Урок справедливості»  було проведено членом Правління АРССУ, суддею-спікером Юлією Іваніною спільно з адвокатами - Лесею Бурчак, Ігорем Світличним, Павлом Поповичем і прокурором Ольгою Мороз.

Діти переглянули мультфільм «Кінь проти Хом’яка», а також спробували себе у ролі суддів, намагаючись вирішити суперечку між звірами.

Присутні на заході представники столичної юстиції - Олена Мацюк та Катерина Поляновська, а також прокурори і адвокати розповіли про особливості своїх юридичних професій та відповіли на запитання дітей.

На завершення усі присутні учні стали членами «Клубу справедливців», заснованого АРССУ, отримали наліпки з героями мультфильму, дипломи про участь в акції, а також подяки та грамоти суду і управління юстиції, після чого було зроблено спільне фото на пам`ять.

Дякуємо усім колегам, які прийняли активну участь у спільному правопросвітницькому заході, який у такому форматі проведено вперше, але планується на постійній основі.

Прес-служба суду