flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

05 грудня 2018 року за підтримки Проекту ЄС «Право-Justice» відбулася дискусія щодо розвитку прес-служб судів

06 грудня 2018, 14:07

За підтримки Проекту ЄС «Право-Justice» в Україні відбувається короткострокова місія за участю експерта з питань судових комунікацій, адвоката, голови аналітичного центру з питань верховенства права INPIS (Польща) Лукаша Боярського, який протягом 2010–2015 років був членом Вищої ради правосуддя Польщі та брав активну участь у вдосконаленні комунікації між судами й суддями та суспільством.

5 грудня 2018 року у Вищій раді правосуддя (Вища рада правосуддя)відбулася дискусія щодо розвитку прес-служб судів за участю суддів-спікерів, прес-секретарів, представників Прес-центру судової влади та експертів Проекту ЄС «Право-Justice».

Разом з колегами участь у дискусії прийняла суддя-спікер Дніпровського районного суду міста Києва Юлія Іваніна (Юлия Иванина), яка детально розповіла про просвітницьку роботу суду.

Учасники дискусії обговорили також досвід українських судів у розвитку судових комунікацій, типові функції прес-секретаря суду та судді-спікера, формування комунікаційної політики суду, типові проблеми, які постають перед суддями-спікерами та прес-секретарями у щоденній роботі, обмінялися думками щодо напрямів розвитку прес-служб судів та інституту судді-спікера в Україні.

Очікується, що за результатами візиту Лукаш Боярський підготує рекомендації для вдосконалення комунікаційної діяльності судових установ України з урахуванням польського досвіду.

Деталі за посиланням:

http://www.vru.gov.ua/news/4394

 

Прес-служба суду!