flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Дніпровського районного суду м. Києва взяла участь у навчанні суддів у сфері технічного захисту інформації

04 травня 2018, 10:25

Навчання суддів у сфері технічного захисту інформації.

Якщо ще на початку поточного століття говорили «Хто володіє інформацією, той володіє ситуацією..», то сьогодні цей вислів перефразовано і звучить він «Хто володіє інформацією, той володіє СВІТОМ..»

Вже давно суспільство перейшло в еру інформаційних потоків. Практично уся інформація зберігається в електронному вигляді, що дає величезні можливості, але має і «зворотну сторону медалі».

Україна знаходиться в стані гібридної війни, частина її ведеться в інформаційному просторі, тому держава несе величезні збитки внаслідок систематичних атак з боку так званих кібервійськ. Лише виконання усіх передбачених законом заходів може гарантувати захист інформації.

Враховуючи це, уся електронна інформація потребує підвищеного захисту. Значну роль у цьому відіграють суди, оскільки саме вони вирішують питання про притягнення осіб до відповідальності за порушення законодавства про захист інформації.

2 травня 2018 року суддя Дніпровського районного суду міста Києва Юлія Іваніна разом з колегами з міста Києва та Київської області взяла участь в одноденному семінарі, організованому ДСА України та фахівцями Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Під час семінару судді поглибили свої знання у сфері законодавства про інформацію, у тому числі конфіденційної та з обмеженим доступом, діяльності з її технічного захисту, ознайомилися з можливими каналами витоку інформації та необхідними заходами по запобіганню цьому.

Прес-служба суду