flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Подробиці форуму «Незалежність суддів як передумова функціонування самостійної судової влади та гарантія верховенства права// Сучасні виклики»

05 березня 2018, 09:59

2 березня 2018 року, відбувся форум «Незалежність суддів як передумова функціонування самостійної судової влади та гарантія верховенства права// Сучасні виклики», організований Київським адміністративним судом та Всеукраїнською асоціацією адміністративних судів.

На запрошення організаторів в роботі форуму прийняли участь судді Дніпровського районного суду міста Києва Юлія Іваніна, Ірина Галига, Лілія Карабак та Світлана Старовойтова.

Спікерами та модераторами форуму виступили судді Верховного суду, судів загальної та адміністративної юрисдикції, члени Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, народні депутати України, відомі громадські діячі та правознавці.

Учасниками форуму обговорені актуальні проблемні питання незалежності судової гілки влади - тиску на суддів, забезпечення їх особистої безпеки, охорони судів, ролі судді-спікера у комунікаціі з з громадськістю та інші.

За результатами обговорення прийнято відповідну резолюцію, у тому числі щодо вжиття уповноваженими органами заходів з метою якнайшвидшого забезпечення роботи Служби судової охорони, належного та негайного реагування на прояви втручання у здійснення правосуддя, розробки типового Положення про суддю-спікера та інші.

Детальніше за посиланням: https://m.youtube.com/watch?v=gQmiN501qMI&t=7s