flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Наказ голови суду від 08 січня 2013

26 липня 2013, 15:42

ДНІПРОВСЬКИЙ  РАЙОННИЙ  СУД  м. КИЄВА

 

НАКАЗ

 

 

08 січня 2013року                                                                           № 6/а

 

Про забезпечення захисту суддів

та працівників апарату суду

 

                                                                                                                                                                                                                                                                               

 На виконання звернення Ради суддів від 21.12.2012 року щодо необхідності забезпечення державного захисту суддів та працівників апарату судів, Закону України «Про судоустрій і статус суддів», Закону України «Про міліцію», та з метою підтримання громадського порядку в суді, виконання функцій щодо державного захисту суддів, працівників апарату суду, забезпечення безпеки учасників судового процесу -  

Н А К А З У Ю: 

1. Працівникам спеціального підрозділу судової міліції «Грифон» (далі СП СМ «Грифон») безперешкодно пропускати суддів до приміщення суду в тому числі в неробочі години суду, вихідні, неробочі та святкові дні. Працівники апарату суду вільно пропускаються до приміщення суду в робочі дні суду. Черговий співробітник СП СМ «Грифон» має право вимагати від працівника апарату суду пред’явлення службового посвідчення, якщо особисто не знає працівника апарату суду. У разі відсутності в особи службового посвідчення, співробітник СП СМ «Грифон» доповідає про вказаний факт голові суду, заступникам голови суду (особі, що виконує їх обов’язки) або керівникові апарату суду, і допускає працівника до приміщення суду виключно після з’ясування його особи. 

2. Пропуск осіб, що прибули до суду, здійснюється черговим співробітником СП СМ «Грифон» в робочі дні та години суду згідно з встановленим у суді розпорядком роботи на підставі документу, що посвідчує особу та після занесення даних щодо прибувших осіб до журналу відвідувачів. До приміщення суду із використанням спеціальних технічних засобів пропускаються: медичний персонал служби швидкої медичної допомоги, працівники пожежної та аварійної служб після пред’явлення службового посвідчення та запису в журналі відвідувачів.

3. Особи, що проходять практику та інші особи, які залучаються до тимчасового виконання робіт допускаються у приміщенні суду, згідно зі списком, затвердженим керівником апарату суду або заступником керівника апарату суду, після пред’явлення документа, який посвідчує особу.

4. Особи, які прибули на відкриті судові засідання, пропускаються за пред’явленням  документа, який посвідчує особу.

5. Працівникам СП СМ «Грифон» заборонити пропускати до приміщення суду осіб зі зброєю, з легкозаймистими, вибухонебезпечними, радіоактивними та отруйними речовинами; з колюче-ріжучими предметами; у стані сп’яніння (алкогольного чи наркотичного), що ображає людську гідність і громадську мораль; з тваринами; з валізами, господарськими сумками, пакетами, візками, велосипедами та повідомляти особам, що для речей, які заборонено проносити до приміщення суду обладнано камери схову.

6. Пропуск до приміщення суду стаціонарної апаратури представників засобів масової інформації для здійснення фото- кінозйомки, відео- звукозапису здійснюється виключно після розпорядження головуючого у справі судді, про яке повідомляється співробітник СП СМ «Грифон».

7. Відвідувачам у приміщення суду забороняється кричати, вчиняти сварки між собою та з працівниками суду чи співробітниками СП СМ «Грифон», у будь-який спосіб перешкоджати нормальній роботі суддів та працівників суду, висловлювати образи на адреси суддів, працівників суду, співробітників СП СМ «Грифон» та інших відвідувачів суду, виказувати неповагу до суду чи встановлених в суді правил, пошкоджувати будівлю суду та майно суду.

8. У залах судових засідань під час розгляду справ слухачі зобов’язані виконувати вимоги головуючого по справі, дотримуватись тиші під час процесу. Заборонено користуватися мобільними телефонами та входити до зали суду з телефоном з не вимкненими сигналами оповіщення, розмовляти в процесі, допускати будь-які вислови на адресу суду чи учасників процесу, будь-яким іншим чином порушувати порядок у судовому засіданні.

       9. У разі порушення відвідувачем громадського порядку чи вимог даних Правил, судовим розпорядником за розпорядженням – голови суду, заступників голови суду, судді складається протокол про адміністративне правопорушення за ст. 185-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

       10. У разі порушення черговим співробітником СП СМ «Грифон» вимог даного наказу голова суду або його заступники про факт порушення ставлять до відома начальника СП СМ «Грифон» для вжиття заходів реагування.

       11. Заступникам голови суду Дзюбі О.А. та Ластовці Н.Д. здійснювати контроль, щодо забезпечення захисту суддів та працівників апарату суду в приміщенні суду по вул. Сергієнка, 3 та вул. О.Кошиця, 5 відповідно та сповіщати голову суду про небезпеку.

       12. Керівнику апарату суду постійно здійснювати контроль за перевіркою наявності і спрацьованості «тривожних» кнопок та належної роботи відео спостереження, доповідати голові суду про виявлені недоліки в даному напрямку.

       13. Суддям Дніпровського районного суду м. Києва у разі виявлення несправності «тривожної» кнопки терміново повідомити голову суду, заступників голови суду чи керівника апарату.

       14. Керівнику апарату суду здійснювати контроль за неухильним виконання суддями та працівниками апарату суду Наказу від 27.05.2011 року № 24/а стосовно встановленої системи опечатування в приміщеннях суду.

       15. Помічнику судді Боженку В.І. забезпечити ретельну перевірку записів відео спостереження та доповідати голові суду, та керівнику апарату суду про виявлення будь-яких порушень з боку працівників суду та відвідувачів, а саме пошкодження майна на території суду та його приміщень.  

       16.  Наказ довести до відома відповідальних осіб та всіх суддів.

       17. Копію наказу направити Начальнику ТУ ДСА України в м. Києві, Начальнику СП СМ «Грифон» підпорядкованого ГУ МВС України в м. Києві.

       18.  Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

 

Голова Дніпровського

районного суду м. Києва                                                            Хіміч В.М.