flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги громадян, у суді знову відсутній офісний папір та інше матеріально-технічне забезпечення!

24 червня 2021, 15:04

Шановні учасники судових процесів та відвідувачі суду!

Відповідно до Положення про територіальне управління Державної судової адміністрації України в місті Києві, затвердженого 25.09.2015 року, ТУ ДСА України в м. Києві забезпечує належні умови діяльності місцевих судів міста Києва у межах повноважень, визначених законом, здійснює функції розпорядника коштів Державного бюджету України щодо фінансового забезпечення діяльності ТУ ДСА України в місті Києві та місцевих загальних судів міста Києва.

У зв’язку із відсутністю належного фінансування на 2021 рік, Дніпровський районний суд м. Києва неодноразово повідомляв та знову звертає увагу громадян, що у суді відсутній офісний папір!!!

Така ситуація унеможливлює належну роботу суду у звичайному режимі!

Дніпровський районний суд м. Києва  постійно звертаєтьтся з листами до ТУ ДСА України в місті Києві  з вимогою  забезпечити суд офісним папером, однак вказана проблема лишається не вирішеною.

11.06.2021 року на адресу суду надійшов лист вих. №5-2270/21 від 11.06.2021 року  за підписом начальника ТУ ДСА України в місті Києві - О.В. Сімановського, в якому зазначено: "у зв’язку з недофінансуванням судовоої влади протягом 2020-2021 років, поточні видатки на обслуговування комп’ютерної та орг. техніки, обслговування систем безпеки, обслуговування службових транспортних засобів, закупівлі побутової хімії та канцелярських товарів, тощо, для районних судів міста Києва на даний час, поки що, відсутні".

Враховуючи наведене, вкотре звертаємо увагу громадян про неможливість забезпечення своєчасності виготовлення та направлення  поштової кореспонденції у судових справах, а саме: запитів, необхідних для забезпечення розгляду справ (в тому числі для вирішення питання про відкриття провадження у справі), судових повісток, копій судових і процесуальних рішень.

Додатково роз’яснюємо, що Ви маєте можливість отримувати процесуальні документи електронною поштою через підсистему «Електронний суд», для чого необхідно:

  • зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (створити поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі Судової влади України за посиланням https://id.court.gov.ua/.
  • для відображення справи у Вашому особистому електронному кабінеті необхідно через особистий електронний кабінет у підсистемі «Електронний суд» подати заяву про внесення даних РНОКПП до додаткових відомостей про учасника справи, в якій буде зазначений Ваш РНОКПП.

Також наголошуємо на тому, що у суді відсутня можливість друкувати електронну кореспонденцію, що надходить до суду, через відсутність офісного паперу, а тому за можливості просимо позовні заяви та процесуальні документи направляти на адресу суду поштовою кореспонденцією.

Просимо вибачення за тимчасові незручності у роботі суду!