flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпорядження в.о. голови Дніпровського районного суду м. Києва про тимчасові заходи з організації роботи суду

17 березня 2020, 20:22

Про тимчасові заходи з організації роботи суду з метою мінімізації ризиків розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом  SARS-CoV-2.

На підставі рішення зборів суддів Дніпровського районного суду міста Києва від 17 березня 2020 року, відповідно до ч. 2 ст. 29 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», Указу Президента України від 13 березня 2020 року № 87/2020 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», та ураховуючи Рекомендації Ради суддів України щодо встановлення особливого режиму роботи судів України за для убезпечення населення України від поширення гострих респіраторних захворювань та коронавірусу COVID-19, який віднесено до особливо небезпечних інфекційних хвороб затвердженні рішенням Ради суддів України від 17 березня 2020 року № 19, з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2:

  1. Тимчасово, з 17 березня до 03 квітня 2020 року, обмежити  розгляд справ у відкритих судових засіданнях за участю учасників судового процесу та припинити їх пропуск до залів судових засідань на час вжитих заходів.

 

  1. Зазначені обмеження не стосуються розгляду:

- матеріалів (подань) слідчих органів про обшук, обрання та про продовження запобіжних заходів у вигляді утримання під вартою, продовження строків досудового строків досудового розслідування;

- розгляду кримінальних проваджень у яких обвинуваченим обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою;

- справ про адміністративні правопорушення у яких  у разі відкладення розгляду справи закінчуються строки, передбачені ст. 38 КУпАП.

 

  1. Розгляд інших справ, участь в яких сторін не є обов’язковою за наявності відомостей про їх повідомлення про дату, час та місце розгляду справи здійснюється у порядку встановленому відповідним процесуальним законом.

 

Роз’яснити громадянам можливість відкладення розгляду справ, у зв’язку з карантинними заходами.

 

Рекомендувати учасникам судових засідань:

 ▪ подавати до суду заяви про розгляд справи у їхній відсутності за наявними у справі матеріалами;

▪ усі необхідні документи (заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання тощо) надавати суду в електронному вигляді на електрону адресу суду через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштою, факсом або ж дистанційними засобами зв’язку.

 

  1. Обмежити допуск в судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань.

 

В день судового розгляду, учасники,  які прибули до суду повинні знаходитися на першому поверсі (у вхідній групі) та у визначений час розгляду чекати запрошення секретаря судових засідання до залу судового засідання.

 

Самостійне переміщення учасників судового процесу по суду не дозволяється.

 

  1. Рекомендувати учасникам судових процесів: 
  • знайомитися з матеріалами справи після завершення карантину;
  • ознайомлення учасників судового процесу з матеріалами судової справи за наявності такої технічної можливості, здійснювати в дистанційному режимі, шляхом надсилання сканкопій матеріалів судової справи на електронну адресу зазначену у відповідній заяві.

 

  1. Заяви про ознайомлення з матеріалами справи, про видачу копій судових рішень, та інші звернення приймати через дистанційній засоби зв’язку (за виключенням звернень, які подаються у провадженнях указаних в пункті 2).

 

  1. Припинити проведення особистого прийому громадян керівництвом суду.

 

  1. Рекомендувати :
  • зменшити кількість судових засідань що призначаються для розгляду протягом робочого дня;
  • суддям та працівникам апарату суду при найменших ознаках захворювання вжити заходів щодо самоізоляції, повідомити про свій стан здоров’я відповідну установу охорони здоров’я та керівництво суду телефоном, e-mail.

 

 

 

Зразки заяв про відкладення справ

 

Головуючому судді Дніпровського

районного суду містаКиєва
_____________________________
(ПІБ судді)
_____________________________
(ПІБ, адреса, телефон особи, яка подає заяву)
_____________________________
_____________________________


ЗАЯВА
про відкладення розгляду справи


У провадженні Дніпровського районного суду міста Києва знаходиться цивільна справа №_____________ за позовом   ________________ до _______________ про ___________________.

Розгляд справи призначено  на ___________ ( дата та час).


У зв’язку з запровадженням в Україні з 12 березня по 03 квітня 2020 року карантину через спалах у світі коронавірусу, прошу відкласти розгляд справи на  іншу дату.

 


      «____»_______________20___року_____________________
                                                                           (підпис)

 

 

 

 

 

 

Головуючому судді Дніпровського

районного суду містаКиєва
_____________________________
(ПІБ судді)
_____________________________
(ПІБ, адреса, телефон особи, яка подає заяву)
_____________________________
_____________________________


ЗАЯВА
про відкладення розгляду справи

 

У провадженні Дніпровського районного суду м. Києва знаходиться кримінальне провадження №_____________________, внесене до ЄРДР __________________ (зазначити номер) (зазначити дату) відносно ______________________________________________________________, (прізвище ім’я по-батькові) підозрюваного/обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.ст.______ КК України.

Розгляд, справи призначено на  _______________________________ (дата, час).

 

У зв’язку з запровадженням в Україні з 12 березня по 03 квітня 2020 року карантину через спалах у світі коронавірусу, прошу відкласти розгляд справи на іншу дату.

 

      «____»_______________20___року_____________________
                                                                           (підпис)